kolmapäev, 22. september 2010

Incredible india

TEINE POOL

varanasist agrasse rongiga s6ites viskas katil j2lle pildi tasku. arvestades seda, et tal toit enam yldse sees ei pysinud ja et ta ka suure n6rkustunde yle kurtis, otsisin talle 6htul arsti. selgus, et kohe meie hotelli k6rval on haigla. l2ksime katiga sinna, meid juhatati yhte kabinetti arsti ootama. jupp aega ootasime, siis tuli mingi mees ja andis noogutusega m6ista, et me muret kurdaks. r22kisin k6ik 2ra, mees myhatas korra ja k6ndis minema. selgus, et see ikkagi polnud arst. natukese aja p2rast tuli keegi, kes s6na lausumata pistis katile kraadiklaasi suhu. kui ta selle v2lja v6ttis, kysisin, et kas palavikku on. mees noogutas ja ytles "hundred". hetkeks olin suht jahmunud, sest kati n2gi liiga elus v2lja selleks, et sajakraadise palaviku k2es kannatada, siis aga jagasin v2lja, et tegemist on fahrenheitidega. tselsiuseid teeb see vist 37.7.

l6puks saabus ka arst, kes meid 2ra kuulates arvas, et tegemist on mingi nakkusega. kati pandi tilgutite alla ja j2i haiglasse terveks 66ks.

teenindav personal n2gi v2lja nagu oleks kamp suvalisi mehi t2navalt kokku korjatud ja haiglasse valvesse j2etud. k6ik n2isid kannatavat kindla veendumuse all, et kui valge inime juba india haiglasse julgeb minna, ju ta siis ka hindi keelt valdab. k6ige k6vema inglise keele oskusega oli yks ruudulise flanells2rgiga tyyp, kelle relvaks oli lause "what's the problem". kui ta seda esimest korda kasutas, siis ma veel ei aimanud, et sellega ta inglise keele oskus ka piirdub. tykk aega seletasin, l6puks sain aru, et sama m6ttekas on katkise sokiga destileeritud vett viiekorruselise maja katusele viia.

me ei s6andanud lauriga katit yksinda sinna j2tta ja pidasime kordam66da 66sel valvet. 66 m66dus suht rahulikult, kui mitte arvestada ravimis6ltlastest hiiri, kes m66da palati p6randat tableti tykikesi otsisid.

hommikul kui palati ukse lahti tegin vaatasid mulle yllatunult otsa ringi siblivad v66toravad ja kari linde. ahvid k6ndisid samuti ukse eest m66da ja ainuke asi, mis neid takistas palatisse sisenemast oli nende endi huvipuudus patsientide ravilugude suhtes.

hommikune arsti ringk2ik oli ka paras nali. arst ise oli suht asjalik, aga kaks med6de (pigem kyll medvenda), kes teda saatsid, lonkisid ta j2rel nagu pahandust teinud poisid isa sabas.

l6puks j6udsime tagasi delhisse. tagasi linna, kus haisvate kusilate nimeks on "deluxe urinals" ja kus ka k6ige hullemas urkas asuva majutusasutuse nimes seisab uhkelt kas star v6i paradise v6i palace. v6i k6ik need kolm korraga.

parima elamuse delhist saime akshardhami templit kylastades. ahhetamapanev kompleks on seal. ma teeks selle kylastamise kyll kohustuslikuks igale delhi turistile. v2ga v2ga sehvt asi.

kuna india toidust oli suht siiber ja ega k6ht seda enam eriti ei kannatanud kah, siis otsustasime m2kis syya. ma v6tsin chicken maharadja mcburgeri, mis tekitas sellise maharadzha reaktsiooni mu k6hus, et olemine oli sitt. ja vedel. kuna see oli kati viimane 6htu indias ja ta tahtis kangesti delhi suurimat mosheed vaatama minna, siis olin hoolimata kehvast enesetundest n6us temaga kaasa minema. see oli viga, sest tagasi tulles pidin kaks korda p66sas k2ima. teine kord oli veel eriti jabur, istusime rikshas, tundsin, et no nyyd!!! ja hyydsin kohe juhile, et kui ta m6nda deluxe kusilat n2eb, siis andku mulle teada. tyyp ei saanud muidugi aru, nii et l6puks n2itasin talle piltlikult, kuidas ma pykse jalast rebida tahan. j2rgmise valgusfoori taga seistes n2itas tyyp k6rvalasuva pargi poole. sain vihjest aru ja t2nasin p2ikest, mis oli tund aega tagasi loojunud ja t2nu millele mind kaitsev pimeduseloor embas. kati lennujaamasaatjat must enam polnudki, olin sirakil.

huvitav on m2rkida seda, et j2rgmisel p2eval oli selle sama moshee juures tulistamine, kus p2ris paljud vigastada said. napikas.

kuna olemine polnud kiita ja kati juhtum v2rskelt meeles, otsustasin ka arsti juurde minna. arst v6ttis asja naljaga, ytles, et tegemist on k6ige tavalisema turisti haigusjuhtumiga ja kirjutas mulle antibiootikumid v2lja. see pani m6tlema, et mille kuradi p2rast siis kati 66l2bi tilgutite all pidi passima. adusin, kui t2pne on india slogan "!ncredible india", uskumatu india. incredible india indeed.

peab tunnistama, et viimane pilt indiast j2i siiski v2ga positiivne. indira gandhi nimeline rahvusvahelise lennujaama terminal 3 on v2ga ilus ja mugav. ja seal myyakse duty free poes kamasutra patju, mis kirjade j2rgi on "highly erogeneous".

5 kommentaari:

  1. ütlesid mulle,et sa olid suremas. katist ei rääkinud midagi. kammoon, sul oli kõht lahti, kelle surm see on. kati oli vähemalt tilguti all. ja tulistamine oli päev hiljem, ma mõtsin, et me räägime sekunditest.. oeh, vähemalt on kõik elus:) oo t a n j ä r gmi s t si sse kann et !

    VastaKustuta
  2. jaaa, delhi lennujaam terminal 3 oli vägev, tõeine delux! Kiievi omaga ikka võrrelda ei saa :)

    ja no see, kuidas sa nagu jänes üle aia kapslesid, kui tuli vajadus ... päris naljakas!

    ja sellest sa ei kirjutanudki, et võtsin kokku oma viimased jõuvarud ja ütlesin, et lähme vaatame selle Taj Mahali ära. Vaatasimegi.


    ja lisaks ühe asja lippamisele, oli mul ikka neid hädasid rohkem kui sul. st väärisin tilguteid ja sajast palavikku.

    ja see, kuidas koristaja tuli palatisse ja tõmbas ühe korra luuaga ja läks. sina veel kommenteerisid, et survepesu
    tehtud.

    ja kuidas sa rongis ühe hindu tüdrukuga terve õhtu lobiseisd ja kõigile kõva häälega meie usulist mittekuuluvust teavitasid...

    ja kuidas Agra rongijaamas üks tüüp lauri tossud ära parandas ja umbes 20 hindut seda pealt vaatasid.

    ja, ohhh, nii palju juhtus :)
    It was fun!

    VastaKustuta
  3. merill, ma pole 6elnud, et ma suremas olin. sa muidugi tahaks, et ma kuskil kuulirahe all oleksin jah? oled ikka ka.

    ja keiti... mai j6ua ka k6ike meeles pidada.

    VastaKustuta
  4. Noh, olles nüüd sealt lõplikult paar tuhat km eemal, julgen tagantselja khm, khm... arvata, et Indias sa oledki kogu aeg nagu kuulirahe all....
    Igasugu bakterid ja arengumaa sitt ja müügimehed tulistavad kogu aeg.


    Lauri

    VastaKustuta
  5. Ära väga ekstreemseid asju kirjelda. Mõtle ema peale.
    Või noh, kui siis ainult pisut:)

    VastaKustuta